Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 7 nov 2016 / 11:40 uur

FBI vervolgt Clinton opnieuw niet om e-mails

Na de mails van Hilary Clinton te hebben bestudeerd zal de FBI wederom geen aanklacht indienen tegen de Democratische presidentskandidaat. Naar aanleiding van het nieuwe onderzoek is er geen reden om terug te komen op het besluit van afgelopen zomer, vertelde directeur James Comey.

Bij het campagneteam van Clinton is uiteraard blij en opgelucht gereageerd dat dit slepende verhaal nu eindelijk zijn einde heeft bereikt. Al waren ze er wel van overtuigd dat haar weinig te maken viel. Haar grote uitdager Donald Trump is echter verbolgen over de uitkomst van het FBI-onderzoek. Hij stelt dat de instantie in een relatief korte periode nooit naar alle 650.000 mails van Clinton gekeken kan hebben.

Gemanipuleerd systeem

„Ze wordt nu beschermd door een gemanipuleerd systeem”, stelt de Republikein op een bijeenkomst in Sterling Heights, Michigan. „Het is allemaal gemanipuleerd, dat roep ik al tijden. Hilary Clinton is schuldig, ze weet hij, de FBI weet het, de mensen weten het en nu is het aan het volk om voor gerechtigdheid te zorgen door op 8 november te stemmen.”

Het gaat om de periode 2009-2013 waarin Clinton als minister van Binnenlandse Zaken vertrouwelijke documenten verstuurde vanaf een privé-mailadres. De FBI noemde de actie van Clinton in juli ‘zeer onvoorzichtig’, maar benadrukte wel dat ze geen misdaad gepleegd had. Vorige week kondigde de FBI aan toch weer de situatie te onderzoeken, maar andermaal leidde dit niet tot een gang naar de rechter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
FBI vervolgt Clinton opnieuw niet om e-mails
Sluiten