Sofie Smulders
Sofie Smulders Nieuws 16 nov 2016 / 14:30 uur

Enorme lading ivoor gevonden in Weense appartementen

564 kilo wegen ze bij elkaar, de lading van 90 illegaal verkregen slagtanden van olifanten die gevonden werden in twee appartementen in Wenen, Oostenrijk. Het is een van de grootste ivoorvondsten ooit in Europa. Dit meldt The Local.

De politie kwam de zaak op het spoor nadat agenten een tip hadden gekregen over een man die op straat een paar slagtanden wilde verkopen. Eenmaal in de appartementen aangekomen, troffen ze tientallen in lakens gewikkelde slagtanden aan, verstopt achter een aantal dozen.

Illegaal

De appartementen zouden toebehoren aan een voormalig bokskampioen, die zich eerder schuldig maakte aan het aankopen van dergelijke illegaal verkregen dierenproducten. Mocht hij veroordeeld worden, dan staat hem een celstraf van minstens twee jaar te wachten. Naast hem is er nog een andere verdachte.

De politie vermoedt dat de lading slagtanden van Afrika naar Europa is vervoerd en verhandeld zou moeten worden in Azië. Op dit moment wordt het ivoor onderzocht in een laboratorium. Hoogstwaarschijnlijk zal de lading slagtanden verdeeld worden over verschillende musea.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Enorme lading ivoor gevonden in Weense appartementen
Sluiten