Rens Oving
Rens Oving Nieuws 24 nov 2016 / 12:34 uur

Een ‘verdachte’ koffer, reden voor paniek of niet?

Dagelijkse dilemma’s kunnen een grote rol spelen in ons leven. Kleine irritaties, grote ergernissen, lastige kwesties en serieuze problemen: Metro hoort graag hoe jullie daarmee om zouden gaan. Deze keer: De koffer.

‘Laat uw eigendommen niet onbeheerd achter’, roepen ze al jaren om op stations en vliegvelden. Maar in het halletje van de trein van Schiphol naar Amsterdam Centraal staat nu toch al 10 minuten een grote koffer, lichtblauw, alleen te wezen. Ik ben moe en onderweg naar huis na een lange vlucht, maar hoe langer die koffer daar staat hoe onrustiger ik word.

In het eerste half jaar van 2016 lieten reizigers 1750 koffers, 2688 sporttassen en 3290 rugzakken achter in de trein. De gevolgen van rondslingerende bagage kunnen groot zijn. Deze week werd Eindhoven Airport nog ontruimd omdat er een verdachte tas werd aangetroffen.

In tijden van terreurdreiging moeten we allemaal een beetje extra waakzaam zijn, maar ik wil naar huis en blijf zitten. Enigszins gerustgesteld door de aanblik van een grote groep bepakte toeristen in de coupé achter mij. Die koffer? Die hoort vast bij hen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Een ‘verdachte’ koffer, reden voor paniek of niet?
Sluiten