Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 18 nov 2016 / 11:52 uur

Drie nieuwe tips vermiste meisjes in Spanje

De politie onderzoekt drie nieuwe tips die zijn binnengekomen over de twee 16-jarige meisjes uit Bergen op Zoom, die sinds dinsdag 15 november worden vermist. Femke Lucas en Sam Bruijs stapten dinsdag in Eindhoven op het vliegtuig naar het Spaanse Málaga en sindsdien is niets meer van ze vernomen.

De tieners zouden dinsdagmiddag rond 15.40 uur via Eindhoven Airport naar Málaga zijn gevlogen. Camerabeelden waarop de twee meisjes waarschijnlijk te zien zijn op de vliegvelden in Eindhoven en Málaga lijken dit te bevestigen. De politie doet sinds dinsdag onderzoek en hun telefoons en laptops zijn voor onderzoek in beslag genomen. De meisjes hebben hun telefoons in Nederland achtergelaten. „De apparaten zijn in beslag genomen en moeten nog gekraakt worden. Dat is een lastige klus en gaat nog wel even duren”, vertelt politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage aan Metro.

Opvallende zaak

Bij de politie zijn een drietal tips binnengekomen over hun mogelijke verblijfplaats, zo meldt Politie.nl. Een van de tips komt uit Spanje en er wordt gesproken over een mogelijk verblijf in de Spaanse plaats Marbella. Een tweede tip komt uit de vrienden- en kennissenkring en deze verwijst ook naar een verblijfplaats in Spanje. De derde tipgever spreekt over een verblijfplaats in Nederland, maar volgens woordvoerder Uytdehage is dit zeer onwaarschijnlijk. Alle tips worden nagetrokken en ook de Spaanse politie kijkt uit naar de meisjes. De vaders van Femke en Sam zouden naar Spanje zijn afgereisd om de meisjes te zoeken.

De politie gelooft niet dat de tieners in levensgevaar zijn, maar Uytdehage noemt het een opvallende zaak. „Het zijn normale pubermeiden met tot zover geen problematische achtergronden en ineens zijn ze verdwenen. Het is vooral opmerkelijk dat de pubermeiden zonder telefoon zijn vertrokken en niemand iets hebben laten weten over hun vertrek. En op de camerabeelden is te zien dat ze enkel een handtas bij zich hebben en niet met koffers reizen.”

De tieners zijn dinsdag eerst nog naar school gegaan, daarna stapten ze op het vliegtuig. Het schijnt dat ze de tickets vooraf hebben geboekt, het is niet duidelijk of zij een enkeltje of een retourtje hebben geboekt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Drie nieuwe tips vermiste meisjes in Spanje
Sluiten