Rens Oving
Rens Oving Nieuws 4 nov 2016 / 11:58 uur

Doden en gewonden na zelfmoordaanslag Turkije

Bij een bomaanslag op een politiebureau in de Turkse stad Diyarbakir zijn minstens acht doden en meer dan honderd gewonden gevallen.

De Turkse premier Yildrim liet geen misverstand bestaan over wie in zijn ogen de daders zijn: Koerdische strijders van de PKK. Volgens Turkse media zou de PKK de aanslag inmiddels ook hebben opgeëist.

Diyarbakir ligt in het oosten van Turkije, in een gebied dat voornamelijk door Koerden wordt bewoond.

Opgepakt

De regering van president Erdogan treedt de laatste tijd hard op tegen Koerdische politici en bestuurders. Leden van de pro-Koerdische HDP-partij zijn ontslagen of opgepakt. In de nacht van de donderdag op vrijdag werden nog elf parlementsleden opgepakt. Volgens de Turkse autoriteiten zou de partij banden hebben met de terroristische PKK.

Enkele uren na de arrestaties volgde de bomaanslag in Diyarbakir, waarschijnlijk gepleegd door een zelfmoordterrorist die een auto tot ontploffing bracht. De auto stond in de buurt van het politiebureau waar een deel van de arrestanten ’s nachts naartoe was gebracht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Doden en gewonden na zelfmoordaanslag Turkije
Sluiten