Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Nieuws 22 nov 2016 / 10:52 uur

Dit zijn de mooiste herinneringen aan Utrecht CS

De mooiste herinneringen aan Utrecht Centraal zijn gekozen. Zo’n 1300 reizigers en Metro-lezers hebben gestemd op de kanshebbers voor een tegeltje van de oude stationsvloer met daarop hun eigen spreuk. De winnaars krijgen de prijs uitgereikt door ProRail op het vernieuwde Utrecht Centraal, voorafgaand aan de feestelijke opening op woensdag 7 december. Dit zijn ze.

Oneindig veel voetstappen op de stationsvloer

Ik ben 20 jaar kwaliteitsinspecteur schoonmaak van NS-stations geweest en kan bijna elk tegeltje wel uittekenen. Hoeveel uren heb ik naar deze vloer getuurd op zoek naar vervuiling. Hoeveel discussie heb ik gehad met objectleiders en schoonmakers over ieder stukje kauwgom. Was het ouder dan een dag? En wat hebben wij discussie gevoerd over de nieuwe vloer die onze mooie oude vloer ging vervangen. Elke keer even kijken bij de proeftegels op perron 15. Er liggen oneindig veel van mijn voetstappen en herinneringen op deze vloer. Roel Voor in ’t Holt.

Niet de aanhouder, maar de aanbidder wint

Het was 20 april 2014. De bekerfinale tussen mijn twee favoriete clubs: PEC Zwolle en Ajax. We spraken af. Zij en ik. Eindelijk, maar toch. Op Utrecht Centraal. De middenstip van Nederland. Zij kwam uit Amsterdam met de trein, ik treinde uit Zwolle en dan samen verder naar Rotterdam, waar de finale gespeeld werd. Alles was bijzonder die dag. De reis, de wedstrijd, de uitslag, maar bovenal de blijdschap nadien. Eenmaal terug op Centraal naderde haar trein en dus het afscheid. Uit een soort van euforie vroeg ik haar mee naar Zwolle. Ze zei volmondig ja! Erik Riemens

Onverwacht deelgenoot van andermans geluk

Terwijl ik op spoor 5 sta uit te hijgen van het rennen, zie ik mijn trein in de verte wegrijden. Teleurgesteld sjok ik terug naar de grote hal. Plots ruik ik de geur van versgemalen koffie. Ik twijfel niet, stap het café binnen en neem plaats tegenover een dame met een gelukzalige blik. Ik begin een praatje en ze neemt mij mee naar een van de mooiste momenten in haar leven: de geboorte van haar eerste kleinkind. Ik dompel mezelf onder in haar verhaal en laat nog twee treinen aan mij voorbij gaan. Geluk is onverwacht deelgenoot worden van het geluk van een ander. Madelon van den Tooren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Dit zijn de mooiste herinneringen aan Utrecht CS
Sluiten