Sofie Smulders
Sofie Smulders Nieuws 19 nov 2016 / 14:11 uur

Dit zei Obama tegen zijn dochters na Trumps winst

Donald Trump wordt de volgende president van de Verenigde Staten en daar is op zijn zachtst gezegd niet iedereen even gelukkig mee. Meerdere ouders in die laatste categorie zitten met de vraag: wat vertel ik mijn kinderen nu ze opgroeien met Donald Trump als president?

Barack Obama onthulde aan The New Yorker wat hij zijn tegen zijn dochters Sasha en Malia zei. „Ik heb hen verteld dat mensen complexe wezens zijn. Maatschappijen en culturen zijn hartstikke ingewikkeld. Het is geen wiskunde, biologie of scheikunde. Het zijn levende organismen en dat is verwarrend.”

Tevens maakte Obama zijn dochters duidelijk dat het hun taak als burger en mens is om ervoor te blijven strijden om mensen vriendelijk en met respect te blijven behandelen. „Op elk moment kunnen er vlagen van intolerantie langskomen die je moet confronteren en overwinnen. Je kruipt op dat soort momenten niet in je schulp, maar je vraagt jezelf af: Oké, hoe blijf ik doorgaan vanuit deze positie?”

Uitstekend

Uit de woorden die Obama tegen zijn dochters zei, blijkt eens te meer hoe fel de huidige president van de VS tegen de verkiezing van Trump als president is. Daags nadat bekend werd dat Trump Obama op gaat volgen, hadden de twee een privégesprek op het Witte Huis. Dit werd door Obama omschreven als een ’uitstekend gesprek’.

Obama’s dochters Malia en Sasha zijn respectievelijk 18 en 15 jaar oud. Voordat hij in 2009 geïnaugureerd werd als president werd er in het tijdschrift Parade een open brief van Obama aan zijn dochters en aan alle kinderen in de Verenigde Staten gepubliceerd.

„Ik wil dat mijn kinderen opgroeien in een wereld waarin er geen beperkingen aan hun dromen worden gesteld en waarin ze alles kunnen bereiken wat ze willen. Ze moeten kunnen volgroeien tot meelevende en toegewijde vrouwen die meehelpen aan het bouwen van een betere wereld”, schreef Obama destijds.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit zei Obama tegen zijn dochters na Trumps winst
Sluiten