Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 11 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Carnavalsseizoen feestelijk geopend

Vrijdag 11 november wordt traditiegetrouw in verschillende Limburgse en Brabantse steden het carnavalsseizoen geopend. Op het Vrijthof in Maastricht was de aftrap om precies 11.11 uur. Ook in andere steden, zoals Eindhoven, Roermond en Den Bosch, is het de hele dag feest.

In Maastricht treden verschillende Limburgse artiesten op. Zoals gebruikelijk zijn er strenge maatregelen getroffen om te voorkomen dat jongeren alcohol drinken. Den Bosch is vanwege de carnavalsgekte omgedoopt tot Oeteldonk en ook daar wordt flink gehost.

Elk jaar roept een carnavalsvereniging op de 11e van de 11e weer een prins en een of meerdere adjudanten uit. Bij sommige verenigingen kiezen ze ook jeugdprinsen en jeugdadjudanten. De bewoners van Huissen hebben lak aan deze regel, zij kiezen om de drie jaar een nieuwe prins carnaval, meldt De Gelderlander.

Carnaval begint op zondag 26 februari 2017 en duurt tot en met dinsdag 28 februari 2017.

Carnaval
Carnaval in Maastricht. Foto ANP Foto: ANP
Carnaval in Maastricht. Foto ANP
Carnaval in Maastricht. Foto ANP

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Carnavalsseizoen feestelijk geopend
Sluiten