Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 12 nov 2016 / 10:06 uur

Cabinepersoneel KLM gaat vandaag niet in staking

De geplande stakingen van het cabinepersoneel van KLM die voor vandaag gepland stonden, gaan toch niet door. Het personeel zag op het nippertje af van de werkonderbrekingen.

Dit werd gemeld door de vakbond voor het cabinepersoneel (VCN). De vakbond ontving vrijdagnacht een nieuw voorstel van de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij.

Bezuinigingsmaatregelen

De stakingen werden aangekondigd omdat het cabinepersoneel (waaronder de stewards en pursers) niet tevreden is over een bezuinigingsmaatregel van KLM.

Bij de koninklijke luchtmaatschappij moet de hand flink op de knip en daarom wenst het bedrijf dat het personeel productiever wordt. Zo zou er op langeafstandsvluchten een stewardess geschrapt worden. Ook de cao en de pensioenregeling moesten op de schop.

Het cabinepersoneel van KLM voerde in oktober ook actie tegen de bezuinigingen. Foto: ANP

Verder praten

De vakbond gaat nu weer in onderhandeling met de KLM om de omstreden maatregelen verder te bespreken. Vandaag vliegt de luchtmaatschappij volgens de normale dienstregeling. Drie vluchten die gisteren uit voorzorg gecanceld werden, gaan alsnog niet van de baan. De passagiers van deze vluchten zijn hierover ingelicht: hun reizen worden omgeboekt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Cabinepersoneel KLM gaat vandaag niet in staking
Sluiten