Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 25 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Brit blijkt naast ‘Masterchef’ ook seriemoordenaar

De Britse kok Stephen Port wordt al een tijdje in verband gebracht met vier moorden, vier verkrachtingen en tien aanrandingen, maar daarbij lijkt het niet te blijven. Port, die al schuldig is bevonden aan de vier moorden, is wellicht een van de grootste seriemoordenaars uit de Britse historie.

Hij heeft mogelijk nog 58 moorden op zijn kerfstok. Dat dit nu pas naar buiten komt, heeft ook gevolgen voor de rechercheurs die Port al die tijd onderzochten, want naar zeventien van hen is inmiddels een officieel onderzoek ingesteld.

Nabestaande ontdekt de link

De 41-jarige chef-kok was al eens aangehouden omdat hij het onderzoek belemmerde, maar werd pas echt verdacht nadat een nabestaande van de vermoorde Jack Taylor de link had gezien tussen de vier moorden. „Als de speurders hun job hadden gedaan, dan had Jack nog geleefd”, vertelt zijn zus. „We hebben moeten blijven aandringen om de zaak te onderzoeken.”

Port richtte zich op jonge jongens die hij naar zich toe lokte via de app Grindr, de homoseksuele versie van Tinder. Hij gaf ze vervolgens bij hem thuis een drankje met de drug GHB, waarna hij ze verkrachtte en vermoordde. Er wordt nu onderzocht of hij ook achter 58 andere moorden zit waarbij GHB werd gebruikt, zo schrijft BBC.

Masterchef UK

Een opmerkelijk gegeven is dat Port gedurende de periode dat hij de moorden pleegde, gewoon actief was in het programma Celebrity Masterchef UK. Hierin gaf hij enkele masterclasses. In de show droeg hij een blonde pruik. De kalende kok heeft inmiddels aangegeven dat hij dit deed om zijn zelfvertrouwen te vergroten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Brit blijkt naast ‘Masterchef’ ook seriemoordenaar
Sluiten