Constance van Amstel
Constance van Amstel Nieuws 2 nov 2016 / 13:56 uur

Australische winkelier herkent shoppende Máxima niet

Koningin Máxima en Willem-Alexander hebben tijdens het staatsbezoek in Australië ongestoord kunnen shoppen omdat de winkelmedewerker ons koninklijk paar niet herkende.

De medewerker van de winkel Zimmermann in Claremont vertelt aan The West Australian geen idee te hebben wie het blonde koppel was dat om 11.00 uur haar boetiek binnenstapte. „De winkel was net open toen de koningin binnenkwam. Ze begon lukraak wat items te bekijken en ik dacht vooral: Oké, dat lijkt op een goede start van de dag”, vertelt Romy Paparone.

De winkelmedewerker vertelt dat de koningin tijdens het passen werd geadviseerd door koning Willem-Alexander, die relaxed vanaf een bank in de winkel toekeek. „Ze waren heel lang binnen. Hij zat eigenlijk al die tijd op de bank. Steeds als zij weer met iets anders uit het pashokje kwam, zei hij ja of nee. Ze leek zijn mening wel belangrijk te vinden”, aldus Paparone, die ook laat weten zich achteraf een beetje opgelaten te voelen omdat ze niet wist wie ze in de winkel had. „Ik vertelde ze over het merk en dat het een Australisch merk was. Het leken me vooral heel normale mensen.”

2500 euro

Toen ze na verloop van tijd herkend werden door een Nederlandse toerist die ook in de winkel was, gingen Willem-Alexander en Máxima er vrij snel vandoor. De buit die ons koninklijk echtpaar uiteindelijk meenam, bestond uit een zijden jumpsuit met print, een zijden blouse, drie stukken badkleding met bloemenprint, een katoenen sarong en een rokje. De koningin moest 2500 euro afrekenen. „De badkleding kocht ze omdat ze veel tijd in Griekenland zei door te brengen”, verklapt Paparone ook nog.

Willem-Alexander en Máxima zijn deze week in Australië voor een staatsbezoek. Ze ontmoeten er onder meer de Nederlandse gemeenschap en onthullen een monument ter nagedachtenis aan de ramp met vlucht MH17 waarbij ook Australiërs omkwamen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Australische winkelier herkent shoppende Máxima niet
Sluiten