Puck Roest
Puck Roest Nieuws 19 nov 2016 / 08:00 uur

Amal Clooney waarschuwt Donald Trump

De internationale mensenrechtenadvocaat Amal Clooney heeft toekomstig president Donald Trump een fikse waarschuwing gegeven. Volgens Clooney zijn veel voorstellen van Trump „in strijd met het internationaal humanitair recht”.

Dat zei de advocate donderdag tijdens een conferentie in Texas. Volgens Clooney zou het geplande beleid van Trump de rechten schenden van Amerikaanse moslims in de Verenigde Staten en over de hele wereld.

„Zijn uitspraken, dat er een religieuze test moet worden uitgevoerd bij de Amerikaanse grens of dat foltering gesteund moet worden door de staat of dat de familieleden van vermoedelijke terroristen allen gedood moeten worden, zijn allemaal voorstellen die het internationaal humanitair recht schenden en de waarden die ten grondslag daar aan liggen”, aldus Clooney volgens The Hollywood Reporter.

Hoop

„Ik denk dat er enige bezorgdheid heerst in het buitenland, waar men zich afvraagt; ‘Gaan deze dingen daadwerkelijke gebeuren en gaat de VS op deze wijze een deel van de morele status verliezen die het momenteel heeft?”, vervolgt de advocate die IS-slachtoffers verdedigde.

Clooney, die getrouwd is met de progressieve acteur en Hillary Clinton-supporter George Clooney, probeerde tijdens de conferentie ook vrede te sluiten met het idee dat Trump volgend jaar intrekt in het Witte Huis. „We moeten hopen op het beste. De toekomstig president heeft gezegd dat het bestrijden van IS een prioriteit is, dat zou een vooruitgang kunnen zijn. Natuurlijk moet iedereen de uitkomst het democratische proces respecteren en moeten we hopen op het beste”, sloot de 38-jarige juriste af.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Amal Clooney waarschuwt Donald Trump
Sluiten