Metro
Metro Nieuws 11 nov 2016 / 14:53 uur

17-jarigen kunnen nu definitief rijbewijs halen

In 2011 ging het experiment 2toDrive, waarbij 17-jarigen een rijbewijs kunnen halen van start. Vrijdag 11 november heeft het kabinet besloten dat het nu wettelijk wordt vastgelegd dat 17-jarigen hun rijbewijs kunnen halen.

Het experiment bleek een groot succes en inmiddels zijn ruim 170.000 17-jarigen geslaagd voor hun rijbewijs. Jongeren kunnen beginnen met autorijles wanneer ze 16,5 jaar oud zijn. Na het behalen van het rijbewijs moeten de jongeren nog tot hun achttiende jaar onder begeleiding rijden.

Minister Melanie Schultz (Verkeer): „Jonge en beginnende bestuurders zijn door minder rijervaring vaker betrokken bij ongelukken. Met de regeling voor begeleid rijden is het rijbewijs halen niet de eindstreep, maar juist het begin van een leertraject. Door een jaar lang onder begeleiding te rijden, zitten jongeren op hun achttiende ervarener achter het stuur.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
17-jarigen kunnen nu definitief rijbewijs halen
Sluiten