Metro
Metro Nieuws 19 nov 2016 / 21:55 uur

166 van de 200 demonstranten opgepakt in Den Haag

Van de tweehonderd demonstranten die zaterdag een protestmars wilden lopen door het centrum van Den Haag zijn er 166 gearresteerd nadat burgemeester Jozias van Aartsen de demonstratie op het laatste moment had verboden.

Vooraf had de gemeente laten weten dat de demonstranten geen gezichtsbedekking mochten dragen. Omdat de actievoerders geen gehoor gaven aan die oproep, besloot Van Aartsen de betoging te beëindigen.

De demonstratie van onder andere de Anti-Fascistische Actie was bedoeld om een vuist te maken tegen politiegeweld, racisme en de beperkingen die worden opgelegd aan demonstraties. Zo’n tweehonderd sympathisanten verzamelden zich rond 16.00 uur op het Kerkplein in de het centrum van de hofstad. Daar hadden veel mensen hun gezichten met sjaals, capuchons en zonnebrillen bedekt en weigerden die af te doen ondanks meerdere vorderingen van de politie.

Meegenomen in bussen

Een aantal aanwezigen gaf gehoor aan de oproep het plein te verlaten, de rest werd aangehouden voor het overtreden van de Wet Openbare Manifestaties. Volgens een woordvoerster van de politie verliepen de arrestaties rustig en geordend. De 166 arrestanten zijn met bussen naar het hoofdbureau vervoerd voor verhoor.

Tussen de verdachten werden op de grond zware stukken illegaal vuurwerk aangetroffen, maar ook verfbommen, stokken en een klauwhamer, laat de politie weten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
166 van de 200 demonstranten opgepakt in Den Haag
Sluiten