Jordy Kruse
Jordy Kruse Nieuws 3 nov 2016 / 19:53 uur

13-jarige jongen mishandelt buschauffeur

In Arnhem heeft de politie een 13-jarige jongen aangehouden voor het mishandelen van een buschauffeur. De jongen had niet genoeg geld voor een kaartje, maar mocht alsnog een paar haltes met de bus mee. Toen de chauffeur vroeg of hij uit wilde stappen, ging het mis.

De puber stapte volgens het AD met twee vrienden in bij het centraal station van Arnhem. Eerst wilde hij instappen zonder in te checken of te betalen. Dat zag de buschauffeur, waarna de jongen wat kleingeld uit zijn zak haalde. Het was niet genoeg, maar de chauffeur was in een goede bui en besloot dat hij tot de halte aan de Velperweg mee mocht rijden.

Verhitte situatie

Eenmaal bij de Velperweg wilde de jongen echter niet uitstappen. Volgens een woordvoerder ontstond er toen een ‘verhitte situatie’. Ooggetuigen zeggen dat de jongen woedend werd en de buschauffeur aanviel.

Medereizigers zagen het gebeuren en schoten de chauffeur te hulp. Hij wist samen met een passagier de jongen onder controle te houden en de politie in te schakelen. Zij hebben hem vervolgens meegenomen naar het politiebureau.

De chauffeur heeft aangifte gedaan van mishandeling en vernieling van de bus. De politie is een onderzoek gestart.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
13-jarige jongen mishandelt buschauffeur
Sluiten