Els Anker
Els Anker Nieuws 23 okt 2016 / 16:00 uur

Zoektocht naar Christiaan Wilson hervat

De zoektocht naar Christiaan Wilson (35) wordt hervat. Familieleden en vrienden zullen in november opnieuw met speurhonden het Nepalese gebied uitkammen.

De Nederlandse bergbeklimmer verdween op 16 mei tijdens een trektocht op de berg Dhaulagiri in het Himalayagebergte. De dag ervoor gebruikte Christiaan voor het laatst zijn satelliettelefoon: op latere sms-berichten bleef een reactie uit.

Sindsdien wordt er met man en macht naar de Amsterdamse fysiotherapeut gezocht. Het laatste aanknopingspunt was de vondst van een stuk alpinistenhelm, aan de voet van een gevaarlijke puinhelling. Toen de moesson eind juni aanbrak, werd het te risicovol om door te zoeken en werd de expeditie noodgedwongen gestaakt.

Ongeluk

Tijdens de zoektocht wordt het team ondersteund door Stichting Signi Zoekhonden, die onlangs betrokken was bij de opsporing naar de vermiste Groningse student, en forensisch expert Frank de Goot.

„We onderzoeken het meest aannemelijke scenario, namelijk dat Christiaan een fataal ongeluk heeft gehad en zich ergens onder het ijs bevindt”, aldus Wouter van Zeijden namens Stichting Red Christiaan Wilson. „Speurhonden zijn hier bij uitstek geschikt voor, omdat ze een eventuele lijklucht vrij snel kunnen waarnemen”.

Er is echter haast geboden, omdat het team maar een beperkte tijd heeft om een goede zoektocht uit te voeren. In november is de kans namelijk groot dat de eerste sneeuw zal vallen, waardoor het zoeken te gevaarlijk wordt.

Hoop

„Als vriend hoop je ten diepste dat Christiaan op de een of andere manier nog in leven is, bijvoorbeeld dat hij liefdevol wordt verzorgd in een klooster of op een voor ons onbekende manier in leven is”, vervolgt Van der Zeijden. „Dat wij nu het ergste scenario gaan onderzoeken, zegt niets over onze hoop. We hopen vooral Christiaan te vinden en te ontdekken wat er precies is gebeurd”.

De stichting heeft in samenwerking met familie en vrienden een crowdfundingsactie opgezet om het vervolg van de zoektocht te kunnen bekostigen. De actie heeft inmiddels ruim 64.000 euro opgebracht.

Verbinding

Samen met een groep vrienden gingen Paul en Ruben in juni van dit jaar op zoek naar Christiaan. Ze maakten de onderstaande video:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zoektocht naar Christiaan Wilson hervat
Sluiten