Tjerk de Vries
Tjerk de Vries Nieuws 12 okt 2016 / 11:37 uur

Wintersport wordt weer tikkie duurder

Ben je nog van plan om te gaan skiën of snowboarden, dan moet je er rekening mee houden dat dit over het algemeen duurder wordt dan afgelopen jaar.

De prijzen van de skipassen gaan ook deze winter weer omhoog, zo blijkt uit een onderzoek van Snowplaza dat de prijzen van 130 skipassen met elkaar én die van vorig seizoen vergeleek.

Dit jaar betaal je gemiddeld 3 procent meer voor je skipas. Dat komt overeen met een gemiddelde prijsverhoging van ruim 5 euro voor een 6-daagse skipas in het hoogseizoen.

Wisselkoers gunstig

Alleen in Zwitserland wordt skiën goedkoper. De meeste bergliftmaatschappijen houden de prijzen gelijk. Maar omdat de wisselkoers van de Frank ten opzichte van de Euro momenteel iets gunstiger is, wordt Zwitserland gemiddeld een procent goedkoper.

Maar reken je niet te rijk, want met een prijs van 347 en 333 euro staan de Zwitserse gebieden Zermatt en Saas-Fee wel respectievelijk op 1 en 2 in de lijst met duurste populaire skigebieden in Europa.

Gemiddeld betaal je deze winter ongeveer 240 euro voor een 6-daagse skipas in de grootste skigebieden van Oostenrijk. Vooral in Ski Alberg is de prijs voor een liftpas flink gestegen. Hier betaal je dit seizoen 262 euro, wat een tientje meer is dan vorig jaar.

Grootste gebied

Maar door de nieuwe Flexenbahn, die Lech am Arlberg met Stuben en St. Anton am Arlberg verbindt, ski je voor deze prijs wel in het grootste skigebied van Oostenrijk met 305 kilometer pistes. De duurste liftpas in Oostenrijk is net als vorig jaar die in Sölden met 269 euro.

In Duitsland blijven de prijzen in veel skigebieden gelijk, behalve juist in de bij Nederlanders populaire skigebieden.

Winterberg

Zo betaal je in Kleinwalsertal & Oberstdorf deze winter meer voor je skipas dan vorig jaar (220 euro). In Winterberg is de prijs zelfs 4,5 procent gestegen, maar met een prijs van 110 euro voor een 6-daagse skipas, blijft dit weinig spectaculaire gebied natuurlijk nog steeds voordelig.

Wie denkt dat skiën in Europa prijzig is, zou eens een liftticket moeten kopen in het Amerikaanse Aspen. Omgerekend betaal je daar zo’n 640 euro. Daar kun je een paar mooie ski’s van kopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wintersport wordt weer tikkie duurder
Sluiten