Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 31 okt 2016 / 16:42 uur

Winnaar 3 ton kan geld goed gebruiken door ziekte

Richard en Lammy Kooiman uit Epe, die zondagavond ineens 301.000 euro rijker werden, kunnen dit geld goed gebruiken. Richard is sinds 2014 namelijk al afgekeurd door een spier- en stofwisselingsziekte.

Deze ziekte ontstond plotseling, schrijft Richard op de website van Stichting Present. Die stichting wil de verbindende schakel zijn die zorgt dat mensen zich inzetten voor een ander en de samenleving. Richard wil hier ondanks zijn ziekte ook aan bijdragen. „Lichamelijk werk (klussen) kan ik niet meer, maar administratieve ondersteuning en begeleiden van projecten hoop ik wel aan te kunnen. Zo kan ik nuttig zijn én me nuttig voelen en hoop ik Present te zijn waar dat nodig is” schrijft hij.

Tijdens de aflevering van Miljoenenjacht die zondag werd uitgezonden, leek het eerst helemaal de verkeerde kant op te gaan. De 2,5 miljoen en 5 miljoen werden al vroeg in het spel weggespeeld, waarna het erop leek dat de finalist met een relatief klein bedrag de studio uit zou lopen. Dat draaide in latere rondes echter om en de winnares ging met 301.000 euro naar huis.

Dit betekent automatisch dat de thuiswinnaar hetzelfde bedrag wint. Lammy en Richard Kooiman in dit geval. Dat ontdekte Lammy zelf, toen ze ineens haar coniferen herkende op de televisie. Enthousiast rende ze naar de deur en daar stond inderdaad presentator Winston Gerschtanowitz.

Reis door Canada

Winston overhandigde het stel de cheque en de twee spraken hun wens uit: een reis door Canada met de twee kinderen. Het is het stel van harte gegund, want voor Richard is het al lastig om alleen maar te staan, maar dat houdt hem duidelijk niet tegen.

Langzame afbraak spieren

De ziekte is ernstig, maar Richard gaat er volledig voor: „Sinds september 2014 ben ik volledig afgekeurd vanwege een spier- en stofwisselingsziekte die zich plots openbaarde. Concreet betekent dat voor mij dat ik beperkt energie heb en beperkt kan lopen en staan. Langzaamaan breek ik mijn spieren af. Dus ik ben zuinig met energie, maar de wil om van alles te doen is er nog volop.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Winnaar 3 ton kan geld goed gebruiken door ziekte
Sluiten