Rens Oving
Rens Oving Nieuws 7 okt 2016 / 14:05 uur

Vrijwilliger Syrische Witte Helmen sterft in Daraa

Een vrijwillige reddingswerker van de Syrische Witte Helmen is vrijdag gedood in de stad Daraa.

Op Twitter verspreidde de groep vrijwilligers een foto van Mahmoud al Muhammad, die omkwam nadat er een bomaanslag was gepleegd op een groep gelovigen na het vrijdaggebed. Hoe Mahmoud om het leven kwam, is niet bekend.

De Syrische Witte Helmen bestaan uit een groep vrijwilligers die na de bombardementen en aanslagen met gevaar voor eigen leven slachtoffers onder het puin haalt. Het zijn normale burgers, voor de oorlog waren zij verkoper, bouwvakker of kleermaker.

110 doden

Sinds de groep in 2013 begon met de werkzaamheden zijn 110 leden omgekomen. Vaak omdat bomwerpers na een eerste aanval nog een keer terugvliegen om hetzelfde doel nog een keer onder vuur te nemen.

Nobelprijs

De Syrische Witte Helmen waren een favoriet voor de Nobelprijs voor de Vrede, die werd vrijdag echter werd toegekend aan de Colombiaanse president Santos voor zijn vredesakkoord met de FARC.

„We feliciteren de bevolking en de president van Colombia. We wensen hen vrede”, aldus de Witte Helmen op Twitter.

Een lid van de Witte Helmen uit Aleppo reageerde op Facebook. „Het is niet de Nobelprijs voor de Vrede waar we het meest naar verlangen, maar dat er een einde komt aan de moorden in Syrië, dat er vrede komt voor de Syriërs en dat we ons land kunnen opbouwen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrijwilliger Syrische Witte Helmen sterft in Daraa
Sluiten