IngelisedeVries
IngelisedeVries Nieuws 31 okt 2016 / 10:23 uur

Vrienden zoeken opnieuw naar bergbeklimmer

De hoop om bergbeklimmer Christiaan Wilson te vinden is nog niet opgegeven. Vrienden en familie ondernemen een laatste poging de bergbeklimmer te vinden. Wilson raakte in mei 2015 vermist in Nepal.

De 35-jarige Wilson raakte in de Himalaya vermist, het bekende gebergte in Nepal. Daar zou hij de Dhaulagiri van 8000 meter hoog beklimmen. Dat bleek echter veel te ambitieus, waarop hij besloot zijn klim af te breken. Hij was teruggekeerd naar het basiskamp en zou vanuit daar teruggaan naar de bewoonde wereld. Hij kwam alleen niet aan bij het volgende kamp.

https://www.facebook.com/10202394328201085

Beste vrienden

Zijn vrienden hebben het gevoel nog iets te moeten doen. “Het is een van mijn beste vrienden en ik wil antwoord hebben op de vraag wat er is gebeurd”, vertelt Michel de Jong, één van Christiaan’s beste vrienden aan de Telegraaf. Vriend Ruben vertrekt vandaag al om voorbereidingen te treffen. Zondag begint de zoektocht naar Christiaan.

Helm

Eerder werd er al een stuk van Christiaan’s helm gevonden, toen zijn broer Peter in juni een zoektocht begon. “Er zijn drie scenario’s”, zegt Peter tegen de krant. “Het liefst vinden we hem nog ergens levend, maar die kans is heel klein. We zouden ook zijn lichaam kunnen vinden. De derde optie is dat we niets vinden, het slechtste scenario. Ik weet dan ook niet wat we nog kunnen doen. Na de winter wordt verder zoeken heel moeilijk.”
Negen dagen lang gaan Christiaan’s vrienden op zoek. Met de zoektocht hopen ze vooral een antwoord te vinden op wat er is gebeurd met hun vriend.

PLEASE SHARE. Missing: Christiaan Wilson Last seen: #Dhaulagiri Base Camp May 16th. Do you know anything that might help us to find Christiaan Wilson, please fill in the form at http://christiaanwilson.nl/tips

Gepostet von Stichting Red Christiaan Wilson am Samstag, 4. Juni 2016

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrienden zoeken opnieuw naar bergbeklimmer
Sluiten