Zoë Boven
Zoë Boven Nieuws 28 okt 2016 / 11:40 uur

Voor een prikkie naar Amerika of Azië vanaf Schiphol

Vliegen binnen Europa kan al tijden goedkoop, maar budgetmaatschappijen die op lange afstanden vliegen, zien we nog weinig. Daar komt verandering in, schrijft Het Parool. Steeds meer vliegtuigmaatschappijen bieden goedkope vluchten aan naar Amerika en Azië.

Voor een enkeltje New York – Schiphol tellen Nederlanders bij de IJslandse vliegmaatschappij Wow Airlines sinds vorig jaar nog maar 150 euro neer. De vluchten naar onder andere New York, Los Angeles en San Francisco zijn volgens Wow-oprichter Skúli Mogensen zo populair, dat ze per maart volgend volgend jaar worden verdubbeld. Ook komen er nieuwe bestemmingen, zoals Miami, bij.

Vluchten bij Wow. Foto: Screenshot

Het jonge IJslandse bedrijf zal naar verwachting snel concurrentie krijgen op Schiphol. Zo heeft de Noorse vliegmaatschappij Norwegian door laten schemeren rechtstreekse vluchten te willen gaan aanbieden van Amsterdam naar New York.

Budgetvluchten naar Azië

Voor reizigers die liever naar het Aziatische continent vliegen, kwam Air Asia donderdag met goed nieuws. De grootste intercontinentale budgetmaatschappij maakte op een congres voor luchtvaart bekend tussen Europa en Azië te gaan vliegen.

Daar komt bij dat verschillende grote vliegmaatschappijen die een eigen budgetversie opzetten. Zo vliegt Eurowings, onderdeel van Lufthansa, sinds vorig jaar tegen lage prijzen vanaf Düsseldorf naar verschillende Amerikaanse bestemmingen, naar Thailand, de Dominicaanse Republiek, Mauritius en Cuba. Ook Air France-KLM zou overwegen een dochteronderneming op te richten die tegen lage prijzen op lange afstanden gaat vliegen.

Met meer concurrentie op intercontinentale vluchten denkt Mogensen van Wow dat prijzen van deze vliegtickets verder zullen dalen. Ook verwacht hij dat budgetmaatschappijen op meer bestemmingen in Amerika zullen gaan vliegen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Voor een prikkie naar Amerika of Azië vanaf Schiphol
Sluiten