Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 13 okt 2016 / 17:25 uur

Vluchtelingen bieden kind aan op eBay

Een vluchtelingengezin uit de Duitse stad Duisburg heeft een baby van veertig dagen oud voor 5000 euro aangeboden op eBay. De politie is een onderzoek naar mensenhandel tegen de ouders gestart, zo meldt Der Spiegel.

Maria wordt het meisje genoemd – haar ouders zijn nu een jaar in Duitsland. Het is niet helemaal duidelijk wie het kind op eBay heeft gezet: uit de gegevens blijkt dat de advertentie online is gezet via de aansluiting van de ouders. Maar ook familieleden en buren konden via die verbinding het internet op. De ouders, een 20-jarige vrouw en haar 28-jarige man, ontkennen in elk geval dat zij de advertentie hebben geplaatst.

Geen grap

Ook is nog niet duidelijk wat het motief was om het meisje op eBay aan te bieden. De Duitse politie stelt dat in het verleden vaker kinderen op de site zijn geplaatst, maar toen ging het om slechte grappen. De politie denkt dat het nu anders is: „We gaan niet uit van een grap”, aldus een woordvoerder van de politie Duisburg.

Onder de advertentie stond in gebroken Duits: „Het is een klein kind, 40 dagen oud, die we moeten verkopen.” Toen de advertentie werd ontdekt, stond die volgens eBay nog maar een half uur online. Toen hadden al tientallen bezoekers een klacht ingediend. De advertentie is daarna verwijderd, de politie is toen ingeschakeld.

De politie heeft de woning van de ouders doorzocht, daarbij zijn mobiele telefoons en computers in beslag genomen. Het meisje is bij de Duitse jeugdzorg ondergebracht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vluchtelingen bieden kind aan op eBay
Sluiten