Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 24 okt 2016 / 12:21 uur

Vijf doden door vliegtuigcrash in Malta

Op het vliegveld van Malta is een vliegtuigje neergestort, vlak nadat het was vertrokken. Daarbij kwamen alle vijf inzittenden om het leven. Dat meldt de directie van het vliegveld. Het gaat om vijf Fransen: twee bemanningsleden en drie medewerkers van het Franse ministerie van defensie. Dat hebben de Maltese regering en het ministerie van defensie in Parijs meegedeeld.

Overleden

Het vliegtuigje, een Fairchild Metroliner turbopop, stortte neer vlak nadat het was opgestegen. In een persbericht van de luchthaven wordt bevestigd dat alle vijf inzittenden zijn overleden. Het vliegveld is voorlopig dicht. Een onderzoeksteam is onderweg naar de plek van het ongeluk.

Ooggetuigen

Een ooggetuige meldt aan Malta Today dat ze een vliegtuig op zag stijgen. Vlak daarna kantelde het vliegtuig naar rechts en maakte het een duikvlucht naar de grond. Een andere ooggetuige zegt dat ze ‘een grote explosie hoorde en daarna een grote vuurbal zag’.

EU

Eerder meldden lokale media dat het vliegtuig door Frontex, een agentschap van de Europese Unie dat zich bezighoudt met de grenscontrole van de lidstaten van de EU, was gecharterd voor een vlucht naar Libië. Frontex ontkende dit direct.

De vertegenwoordiger van het buitenlands beleid van de EU, Federica Mogherini, gaf daarna direct te kennen dat er geen enkele medewerker van haar departement aanwezig was in het vliegtuig. ‘Geen enkele medewerker van de EU was aanwezig bij de vliegtuigcrash in Malta. De vlucht was niet gerelateerd aan het werk van de EU’, is in een tweet van Mogherini te lezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vijf doden door vliegtuigcrash in Malta
Sluiten