Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Nieuws 16 okt 2016 / 12:48 uur

Vier doden door ingestort balkon tijdens Frans feest

Een housewarming in Frankrijk is zaterdagavond tragisch ten einde gekomen. Vier mensen zijn overleden nadat een balkon het begaf en meters naar beneden viel.

Instorting

Het incident vond plaats tijdens een studentenfeest in Angers, een stad in het westen van Frankrijk. Toen ongeveer 18 feestgangers zich op het balkon bevonden, begaf de constructie het en stortte in. Tijdens de val werden ook de ondergelegen balkons geraakt.

Meer dan 70 brandweermannen waren aanwezig om de studenten te redden, maar voor vier van hen mocht dit niet baten. Michel Pichon, directeur van universitair ziekenhuis CHU, gaf aan dat 14 mensen op zijn genomen in het ziekenhuis, en diverse van hebben ernstige verwondingen. Hij vertelde bovendien dat de slachtoffers allemaal rond de 20 jaar oud zijn.

Vier doden door ingestort balkon tijdens Frans feest
Een bord met 'voor onze vrienden uit Angers'. Foto: AFP/JEAN-FRANCOIS MONIER

Nieuw gebouw

Een van de beugels waaraan het balkon hing heeft het vermoedelijk begeven door een te grote hoeveelheid mensen, melden lokale media.De bestuurder van het departement Maine-et-Loire, waar het ongeluk plaatsvond, gaf tegen France Info aan dat het om een vrij nieuw gebouw gaat en het balkon zich op de derde verdieping bevond. De flat zou in 2000 zijn gebouwd, en dus niet eens twintig jaar oud zijn.

Reageer op artikel:
Vier doden door ingestort balkon tijdens Frans feest
Sluiten