Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 3 okt 2016 / 08:55 uur

Video: Moeizame landing door stevige zijwind

Het waaide afgelopen weekend stevig in Engeland. Zelfs zo stevig dat het voor veel piloten een hels karwei was om hun toestel veilig aan de grond te zetten. Beelden op YouTube tonen een Airbus A321 die bij een tweede poging moeizaam weet te landen.

YouTube-gebruiker ‘flugsnug’ plaatste beelden van de moeizame landing op YouTube. Het gaat om een Airbus A321 die afgelopen zaterdag landde op Birmingham International Airport.

Sterke zijwind

Door de sterke zijwind had de piloot flink veel moeite het toestel aan de grond te krijgen. De eerste landingspoging moest de piloot zelfs staken. Ook bij de tweede poging ging het moeizaam, maar uiteindelijk lukte het alle passagiers veilig aan de grond te krijgen.

Op YouTube verschijnen regelmatig beelden van moeizame landingen. Tegenover CNN verklaarde piloot Daniel Fahl al eens dat dergelijke landingen heel normaal zijn: „Het is niet echt gevaarlijk. Het vergt alleen het uiterste van je training”, legde hij destijds uit. „Het ziet er heel dramatisch uit, maar dat komt omdat vliegtuigen zo gevoelig zijn voor wind. Maar dat is hoe ze zijn gemaakt.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Video: Moeizame landing door stevige zijwind
Sluiten