Steven Musch
Steven Musch Nieuws 12 okt 2016 / 10:10 uur

Video: de jetpack, het vervoermiddel van de toekomst

De mensheid droomt er al eeuwen van: vliegen. De gebroeders Wright lukte het voor het eerst in 1903 om met de Flyer 1 een minuut te vliegen over een afstand van 260 meter. Inmiddels worden er meer dan 50 miljoen vlieguren per jaar gemaakt.

Als het aan het bedrijf Jetpack Aviation ligt kunnen we binnen enkele jaren ook allemaal zelfstandig vliegen met een rugzak om. Het bedrijf ontwikkelde een JetPack, waarmee je een hoogte van meer dan 3000 meter kan bereiken en meer dan tien minuten in de lucht kan blijven.

Het bedrijf probeert met een crowdfundingsactie genoeg geld op te halen om mensen volgend jaar te laten vliegen. De eerste JB-10 JetPack is er al, maar om deze door te kunnen ontwikkelen heeft het bedrijf 300.000 euro nodig. Om een voorproefje te geven van de jetpack maakte de directeur van het bedrijf David Mayman vorige week een paar testvluchten, eerst in Monaco, daarna ook in London. Beide vluchten verliepen zonder problemen en leverden mooie beelden op. Vorig jaar vloog Mayman ook al een stukje rondom het Vrijheidsbeeld in New York.

Het bedrijf is al meer dan tien jaar bezig met de ontwikkeling van JetPacks. De JB-10 is een door straalmotoren aangedreven rugzak waarmee je verticaal kunt opstijgen en landen. In eerste instantie gaat de jetpack vooral gebruikt worden voor reddingsmissies en entertainment, maar het doel is dat ze uiteindelijk ook gewoon in de winkel komen te liggen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Video: de jetpack, het vervoermiddel van de toekomst
Sluiten