Rens Oving
Rens Oving Nieuws 5 okt 2016 / 14:55 uur

Vertrouw jij de klusser in je huis?

De meeste Nederlanders vinden het prima om een wildvreemde de kozijnen te laten schilderen, behang te laten plakken of een toilet te laten installeren. Maar binnenlaten is nog wel even iets anders dan iemand echt vertrouwen.

Het grootste gedeelte van de mensen met een klus blijkt niet bereid om de sleutel van hun huis af te geven. Ook zijn de meeste mensen niet van plan om een klusser alleen in hun huis achter te laten tijdens het werk.

Direct bij binnenkomst

Volgens een peiling van Werkspot.nl gaat het ultieme bewijs van vertrouwen, je sleutelbos afgeven, voor velen echt te ver. Daarbij zit er wel verschillen tussen mannen en vrouwen. 17 procent van de mannen is nog wel bereid de huissleutel te geven, bij vrouwen is dat maar 9 procent.

Een klein deel van de mensen die niet zo gehecht zijn aan hun huissleutel, 19 procent, geeft die zelfs direct bij binnenkomst aan de klusjesman of vrouw. Ongeveer de helft blijft eerst nog een paar uur thuis voor het uiteindelijk aan te durven om de sleutelbos te overhandigen.

Reageer op artikel:
Vertrouw jij de klusser in je huis?
Sluiten