Steven Musch
Steven Musch Nieuws 4 okt 2016

Unicef: bijna 385 miljoen kinderen leven in armoede

Bijna een derde van alle kinderen die in ontwikkelingslanden wonen, leven in extreme armoede. Dat blijkt uit een dinsdag verschenen rapport van Unicef en de Wereldbank.

Kinderen lopen een twee keer zo groot risico om in armoede te leven als volwassenen, blijkt uit het onderzoek dat is gebaseerd op gegevens uit 89 verschillende ontwikkelingslanden. Bijna 20 procent van de kinderen in deze landen – zo’n 385 miljoen kinderen – leven in huishoudens die moeten rondkomen van 1,7 euro per dag of minder.

In totaal zouden ongeveer 767 miljoen mensen wereldwijd van 1,7 euro per dag of minder moeten leven. Het aantal kinderen is echter disproportioneel hoog. Bij volwassenen gaat het namelijk om 9 procent.

Effecten het grootst bij kinderen

Jonge kinderen lopen het grootste risico om in armoede op te groeien. Meer dan een vijfde van de kinderen van onder de vijf in de derde wereld zou opgroeien in extreme armoede, volgens het rapport.

Unicef-directeur Anthony Lake noemt de resultaten van het rapport schokkend. „Kinderen komen er het slechts van af, zeker de jongste kinderen. Maar de effecten van armoede zijn ook het grootst bij kinderen. Door de tekortkomingen lopen hun hersens en lichaam zware schade schade op. Hierdoor worden dit soort samenlevingen nog verder naar beneden getrokken."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Unicef: bijna 385 miljoen kinderen leven in armoede
Sluiten