Steven Musch
Steven Musch Nieuws 5 okt 2016 / 21:08 uur

‘Aanval op agenten in Brussel mogelijk terreurdaad’

In de Brusselse wijk Schaarbeek zijn woensdagmiddag twee agenten neergestoken met een mes. De vermoedelijke dader, 33-jarige Belg Hicham D., is door een derde agent in zijn been geschoten en gearresteerd. De gewonde politieagenten zijn naar het ziekenhuis gebracht en verkeren niet in levensgevaar. Dat meldden verschillende Belgische media, waaronder Het Nieuwsblad.

Volgens de Belgische autoriteiten was de aanval mogelijk een terreurdaad. „Uit de voorlopige resultaten van het onderzoek blijkt dat het om een mogelijke terroristische aanslag zou gaan.”

De dader zou de twee agenten in burger rond het middaguur hebben aangevallen tijdens een politiecontrole op de Lambertmontlaan in Schaarbeek, in het noordoosten van Brussel. Eén agent werd in zijn hals en zijn buik geraakt. Toen de dader probeerde te vluchten, probeerde een derde agent hem te arresteren. Hij raakte daarbij lichte verwondingen op en wist de dader uiteindelijk uit te schakelen door hem in zijn been te schieten. Zowel de agenten als de dader werden vervolgens naar het ziekenhuis gebracht.

Bommeldingen

Rond het middaguur kwamen er ook twee bommeldingen binnen bij de Brusselse politie. Een bommelding bij het Noordstation en een tweede melding bij het Portalisgebouw, waar het Openbaar Ministerie is gevestigd. Beide gebouwen werden ontruimd en bij het station Brussel-Noord reden tot ongeveer half drie geen treinen. Inmiddels zijn beide gebouwen weer vrijgegeven.

Volgens VTM had de politie een anonieme melding binnengekregen hebben, maar het is nog niet duidelijk wat de precieze aanleiding voor de melding was.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
‘Aanval op agenten in Brussel mogelijk terreurdaad’
Sluiten