Puck Roest
Puck Roest Nieuws 8 okt 2016 / 09:00 uur

Tuinman maakt speeltuin voor gehandicapte jongen

De meeste speeltuinen zijn niet toegankelijk voor kinderen met een beperking. Ook de 19-jarige Dextor uit Heerhugowaard kan niet zo maar naar de speeltuin in zijn woonplaats. Hovenier Gerco Dorrestijn besloot daar iets aan te gaan doen.

https://www.facebook.com/825713474170333

Vandaag begint Gerco Dorrestijn met de aanleg van Dex zijn 'Belevingstuin"!😊 Supergeweldig dat Gerco dit belangeloos…

Gepostet von Josette Budding-Corbée am Sonntag, 2. Oktober 2016

Belevingstuin

In het televisieprogramma Hart van Nederland werd een tijdje geleden aandacht besteed aan de situatie van Dexter. Tuinman Gerco Dorrestijn werd zo geraakt door het verhaal dat hij besloot hen te gaan helpen. De 21-jarige Dorrestijn heeft zelf een dochtertje met het syndroom van Down. Samen met de familie legde hij een tuin aan, compleet ingericht op de behoeften van Dexter.

Gepostet von Gerco Dorrestijn am Montag, 27. Juni 2016

Het heeft een aantal maanden geduurd, maar de speciale tuin voor Dexter is nu af. In de tuin staan een schommel, trampoline en lounge. Maar er is ook een zeven meter lange kapschuur zodat Dexter zelfs met slecht weer naar buiten kan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tuinman maakt speeltuin voor gehandicapte jongen
Sluiten