Puck Roest
Puck Roest Nieuws 16 okt 2016 / 10:00 uur

Trump wil dat Clinton drugstest ondergaat voor debat

Je kunt de laatste weken geen krant of website meer openen, zonder een bericht tegen te komen over de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De strijd tussen Trump en Clinton zorgt dan ook voor flink wat ophef.

Donald Trump is flink gedaald in de peilingen en probeert op allerlei manieren stemmen te winnen. Zo wil hij nu bewijzen dat zijn opponent Hillary Clinton onder invloed was van drugs tijdens het laatste debat. Volgens Trump was Clinton „all pumped up” na het tweede debat en had ze naderhand moeite om naar haar auto te lopen.

„We zijn net atleten. Laten we allebei een drugstest ondergaan voor het debat”, zei Trump tijdens een toespraak in New Hampshire. Trump liet meerdere keren vallen dat zijn Democratische tegenstander niet fit genoeg is om president te worden. Nu wil hij dus dat beide kandidaten voor het debat een drugstest ondergaan.

Clinton opsluiten

Nadat er vorige week een video uitlekte waarin Trump zei dat hij vrouwen ongestraft in hun kruis kan grijpen, werden beide verkiezingscampagnes een stuk feller. Zo zei Trump tijdens het tweede debat dat hij Clinton op zou laten sluiten als hij verkozen wordt tot president.

De Amerikanen gaan op 8 november naar de stembus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Trump wil dat Clinton drugstest ondergaat voor debat
Sluiten