Rens Oving
Rens Oving Nieuws 11 okt 2016 / 17:07 uur

Trump maakt weer ruzie, maar niet met Clinton

De peilingen zijn slechter dan ze ooit geweest zijn, de schandalen volgen elkaar in hoog tempo op. De campagne van Donald Trump staat er vier weken voor de verkiezingen slecht voor.

Trump zal iets moeten verzinnen om die dalende trend te keren. Maar op dinsdag ging hij in plaats daarvan vrolijk verder met met ruziemaken met zijn eigen partijgenoten.

Vooral na het openbaar worden van het filmpje waarin hij zich op grove toon uitlaat over vrouwen, keerden veel prominente partijgenoten zich van hem af. Dat zint Trump totaal niet en op Twitter haalde hij daarom dinsdag hard uit naar de leider in het Huis van Afgevaardigden Paul Ryan. Een slappe en slechte leider volgens Trump die hem nu flink dwarszit.

Trump bedoelt daar online peilingen mee. In de wetenschappelijke peilingen won Clinton.

Compliment voor Democraten

En daar hield het niet bij op. Trump lijkt zich nog meer los te willen maken van de partij. Opmerkelijk genoeg gaf hij daarna ook nog een compliment aan zijn echte tegenstander: de Democraten. „Zij zijn altijd meer loyaal geweest aan elkaar dan de Republikeinen”, aldus Trump. „Republikeinen die niet loyaal zijn, zijn veel erger dan Clinton.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Trump maakt weer ruzie, maar niet met Clinton
Sluiten