Sherida van IJsselmuide
Sherida van IJsselmuide Nieuws 18 okt 2016 / 12:40 uur

Transgender wint strijd om dragen meisjesuniform

Een kleine overwinning op het gebied van genderemancipatie: de 18-jarige transgender Lily Madigan heeft de strijd gewonnen om het dragen van een meisjesuniform naar school.

Lily, geboren als Liam, besloot eerder dit jaar in meisjesuniform naar school te gaan, omdat ze zich daar als transgendervrouw fijner in voelde. Maar dat viel op haar school, St Simon Stock Catholic School in Maidstone in Kent, niet in goede aarde: zij stuurde de 18-jarige naar huis. „Ik was heel blij mee met mijn outfit, tot ik naar huis werd gestuurd,” vertelt Lily aan Metro UK.

Omdat Lily van mening was dat ze het recht had om te dragen wat ze wilde, liet ze het er niet bij zitten en schakelde ze een advocaat in.

https://www.facebook.com/916688598458930

Om ook steun te zoeken bij haar medescholieren startte Lily een petitie, die meer dan 200 keer ondertekend werd. Haar advocaat stuurde haar school de details van de Britse gelijkheidswet, waar in staat dat „een persoon niet gediscrimineerd mag worden vanwege hun geslachtsverandering als transseksueel”.

Speciale training

Daarop bood de school haar excuses aan en kreeg Lily toestemming om in het schooluniform voor meisjes op school te verschijnen. Tevens mag ze nu gebruik maken van de damestoiletten en -kleedkamers. Daarnaast zullen de medewerkers van de school getraind worden in hoe zij transgenderleerlingen moeten behandelen.

„Ik ben heel blij met deze veranderingen, maar ik heb het gevoel dat het niet iets is waar ik zo hard, of überhaupt, voor had moeten vechten,” aldus Lily.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Transgender wint strijd om dragen meisjesuniform
Sluiten