Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Nieuws 4 okt 2016 / 05:30 uur

Topzangeressen bij stationspiano tegen kindhuwelijk

Plan Nederland vraagt dinsdag met gratis optredens bij piano op stations aandacht voor kindhuwelijken.

De Nederlandse zangeressen Giovanca, Elske DeWall en Sabrina Starke zingen dinsdag een ‘Loud About Girls-medley’. Zij doen dat op drie NS-stations in de aanloop naar 11 oktober. Het is dan Wereldmeisjesdag, een dag die er pas sinds 2012 is en bedoeld is om stil te staan bij de positie van meisjes wereldwijd. Met de campagne ‘Loud About Girls’ vraagt ontwikkelingsorganisatie Plan Nederland dit jaar specifiek aandacht voor kindhuwelijken. Elke drie seconden trouwt een meisje voor haar 18e. De impact hiervan is enorm; een kindhuwelijk vernielt in één klap de toekomst van de meisjes. De campagne start op station Amsterdam Centraal.

Klein gehouden

Giovanca: „Vrijheid is niet voor alle meisjes op de wereld vanzelfsprekend. Meisjes krijgen op nog veel plekken in de wereld niet of nauwelijks de kans om zich te ontwikkelen. Ze worden uitgehuwelijkt, klein gehouden, misbruikt en hebben vaak geen toegang tot onderwijs of gezondheidszorg. Ieder meisje moet, net als ik, de kans krijgen om haar dromen en ambities waar te maken. Daarvoor laat ik, samen met Plan Nederland, mijn stem horen.”

Topzangeressen bij stationspiano tegen kindhuwelijken
Ieder meisje verdient school, geen kindhuwelijk.

Sabrina Starke: „Mijn missie is om met mijn talent, kennis en ervaring een sociale verandering teweeg te brengen in de wereld. Door mee te zingen met ‘Loud About Girls’ hoop ik mensen niet alleen bewust te maken van hun eigen leven en dromen, maar ook van dat van meisjes wereldwijd.”

Sms-actie voor Zambia

Kindbruiden worden als kind meegegeven aan een vaak wildvreemde man en moeten meestal van school. De meisjes zijn vaak slachtoffer van huiselijk geweld en krijgen veel te jong kinderen. De opbrengst van ‘Loud about Girls’ wordt besteed aan een project tegen kindhuwelijken in Zambia waar opvanghuizen worden gerealiseerd voor meisjes die uitgehuwelijkt dreigen te worden. Op deze opvanglocaties zijn de meisjes veilig en gaan ze gewoon naar school. Iedereen wordt tot en met 11 oktober opgeroepen GIRLS te sms’en naar 4333. Je sms’je is 1 euro waard en helpt meisjes in Zambia.

Let op Twitter

Amsterdam CS, kick off met Giovanca, Sabrina Starke en Elske DeWall en optreden Giovanca.
Utrecht CS, optreden Elske DeWall.
Den Haag CS, optreden Sabrina Starke.
Locatie: Bij de piano op de drie stations.

Wanneer, wat: 20 minuten voor aanvang van een optreden twittert @PlanNederland exacte tijd en plaats.

Topzangeressen bij stationspiano tegen kindhuwelijken
Giovanca.
Topzangeressen bij stationspiano tegen kindhuwelijken
Elske DeWall.
Topzangeressen bij stationspiano tegen kindhuwelijken
Sabrina Starke.

Plan Nederland is een internationale ontwikkelingsorganisatie die werkt aan duurzame armoedebestrijding en blijvende verbeteringen in de levensomstandigheden van kinderen, met speciale aandacht voor gelijke rechten en kansen voor meisjes. Meer informatie: www.plannederland.nl/girls.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Topzangeressen bij stationspiano tegen kindhuwelijk
Sluiten