Steven Musch
Steven Musch Nieuws 5 okt 2016 / 21:05 uur

Terroristen 13/11 reisden naar Schiphol voor aanslag

Twee terroristen zijn op 13 november 2015, de dag van de aanslagen in Parijs, van Brussel naar Amsterdam gereisd om een aanslag te plegen op Schiphol. Dat meldt De Volkskrant op basis van een onderzoek van de Franse justitie.

Het zou gaan om de 23-jarige Tunesiër Sofien A. en de 23-jarige Syrische Zweed Ossama K. die betrokken waren bij dezelfde terreurgroep die de aanslagen in Parijs en in Brussel pleegde. De Franse justitie zou op een laptop van de terreurgroep een map hebben gevonden met de naam 13 november. Daar zaten vijf bestanden in, waarvan één de Schiphol droeg.

Drie andere bestanden hadden de namen van doelwitten in Parijs waar op 13 november wel aanslagen werden gepleegd. Namelijk het Stade de France, het Bataclan-theater en de terrassen. Daarbij vielen 130 doden en ruim 400 gewonden. Een vijfde map droeg de naam ‘metro’, maar het is niet duidelijk wat hierbij de bedoeling was.

Valse indentiteitspapieren

Sofien A. en Ossama K. zouden met valse identiteitspapieren met een Eurolines-bus naar Amsterdam zijn gekomen. Maar de twee zouden dezelfde dag nog terug naar Brussel zijn gereisd. Of de vermeende terroristen ook in beeld waren bij de Nederlandse veiligheidsdienst AIVD is niet duidelijk. Ook is niet bekend waarom de twee uiteindelijk de aanslag niet gepleegd hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Terroristen 13/11 reisden naar Schiphol voor aanslag
Sluiten