Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 8 okt 2016
Leestijd: 3 minuten

Terminale moeder hard op zoek naar ontvoerde zoon

Al dertig jaar is ze op zoek naar haar zoon, Bernice Abeyta uit Colorado. De jongen werd als pasgeborene uit zijn wieg ontvoerd, maar ondertussen is Christopher al dertig jaar. Zijn moeder is nu 73 en heeft waarschijnlijk niet lang meer te leven, ze heeft een tumor in haar galblaas.

„Natuurlijk wil hem terug”, vertelt de vrouw aan ABC News. „Ik ben altijd heel positief gebleven. Ook al is het dertig jaar geleden, ik weet zeker dat het zal gebeuren. Ik denk dat dat me altijd op de been heeft gehouden, ik probeer hem te vinden. Hem vergeten is echt geen mogelijkheid.”

De vrouw probeert de jongen nu met haar gedachten op te sporen: „Ik probeer m’n gedachten naar hem te verplaatsen en dan zeg ik ‘oké Christopher, misschien wordt het tijd dat je ons vindt’. Het is voor hem waarschijnlijk makkelijker om ons te vinden dan andersom.”

Christopher Abeyta werd op 28 november 1985 geboren in Colorado Springs. Hij is de zoon van Bernice en Gil Abeyta, maar werd als baby al ontvoerd. Bernice omschrijft haar zoon als een slimme en vrolijke baby, die het gezin altijd liet lachen. „Hij deed grappige dingen en als wij dan lachten, deed hij het opnieuw omdat hij was dat hij dan aandacht kreeg.”

Na de familie zeven maanden te hebben verblijd, verdween Christopher uit zijn wieg. Zijn moeder merkte dat toen ze hem de volgende ochtend wakker wilde maken en zijn bedje leeg was. De zus van Christopher, Denise Alves, was toen 15 jaar oud.

Wanhopige moeder

„Het heeft haar voor altijd veranderd”, zegt de nu 45-jarige Denise over haar moeder. „Het maakt me verdrietig als ik terugdenk aan hoe ze was, de dagen nadat Christopher vermist was. Ze lag opgekruld te huilen en zei alleen maar ‘ik heb mijn baby nodig’. Toen de dagen in weken veranderen en we Christopher nog niet terug hadden, zag ik haar elke dag vroeg op staan. Ze ging elke tip achterna en zocht antwoorden. Ze was zo wanhopig… zelfs toen ze niets vond, had ze het nooit over stoppen.”

Tips

De vrouw kreeg versterking van de politie en hing overal in de stad posters op. Dat leverde jarenlang verschillende tips op, maar niets heeft geleid tot het terugvinden van de verloren zoon. De politie van Colorado zegt ook dat de zaak nog steeds actief, ze blijven naar hem uitkijken.

Of de man nog op tijd gevonden wordt, is de vraag. Zijn moeder vecht namelijk tegen een zeldzame vorm van galblaaskanker. In mei van dit jaar kreeg de vrouw te horen dat ze nog vier tot acht maanden te leven zou hebben.

Rust en vrede

„Ze is aan het overlijden, dat weet ze en wij weten het”, zegt dochter Denise. „Het is verdrietig, maar het is de realiteit. Misschien krijgen we niet het antwoord dat we hoopten, dat hij leeft, maar dan kan ze tenminste sterven met antwoorden en hebben wij vrede en kunnen we hem een rustplaats bieden.”

Prioriteit

Moeder Bernice hoopt alleen maar dat er iemand is met informatie en dat diegene zich meldt, voordat ze overlijdt. „Wat deze mensen ons hebben aangedaan is meer dan wreed”, zegt ze. „Meestal zou je op dit moment, met mijn kanker, denken ‘o mijn god ik ga dood’ maar Christopher is nog steeds mijn nummer één prioriteit. Ik wil hem verzekeren dat we van hem houden, wie hij ook geworden is. We zijn nog steeds op zoek en ik zal altijd blijven geloven dat we hem vinden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Terminale moeder hard op zoek naar ontvoerde zoon
Sluiten