Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 4 okt 2016 / 12:02 uur

‘Te weinig aandacht voor problemen rondom wietteelt’

Er wordt door het kabinet te weinig aandacht besteed aan de problemen in de wietteelt. Dat is de uitkomst van een grootschalige peiling van Maurice de Hond onder duizenden inwoners van Limburg, Noord-Brabant en Zeeland. De enquête werd gehouden op verzoek van D66, zo weet Omroep Brabant.

Liefst 88 procent van de ondervraagden (zo’n vijfduizend) antwoordde ‘nee’ op de vraag: ‘Vindt u dat het kabinet voldoende aandacht heeft voor deze problemen in de zuidelijke provincies?’ Deze vraag werd louter aan mensen uit de zuidelijke provincies gesteld omdat daar al veel problemen rondom de wietteelt zijn.

D66 diende onlangs via Tweede Kamerlid Vera Bergkamp een initiatiefwetsvoorstel in, waarbij er gepleit werd voor regulatie vanuit de regering op het gebied van wietteelt. Zo hoopt ze onder andere georganiseerde misdaad te bestrijden. Uit de peiling van De Hond bleek dat 74 procent van de ondervraagden voor regulatie vanuit Den Haag is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Te weinig aandacht voor problemen rondom wietteelt’
Sluiten