Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 31 okt 2016 / 20:15 uur

Student van school na racistisch Halloween-kostuum

Brock Denton is niet meer welkom op de University of Central Arkansas. De student ging tijdens Halloween namelijk verkleed als Bill Cosby. De komediant staat in de Verenigde Staten terecht voor het verkrachten en seksueel misbruiken van minimaal 58 vrouwen.

Van zijn outfit plaatste hij een foto op Instagram met als bijschrift: ‘het was een toffe avond’. Al snel kwam hij erachter dat het misschien niet de meest slimme keuze was, maar het kwaad bleek al geschied, waardoor de foto zich snel verspreidde op het internet. Het zorgde voor veel verontwaardiging in Arkansas en ook daarbuiten.

https://twitter.com/i/status/792464792829165568

Zeer aangevallen

Het verkleed gaan als de ‘zwarte’ verkrachter wordt door velen als racistisch opgevat. „We krijgen veel les over diversiteit, maar dit Halloween-feest was daar geen goede reflectie van. Als afro-Amerikaan voelde ik mij zeer aangevallen”, vertelt een leerlinge.

Genoeg reden voor de universiteit om hem eraf te gooien. Ook zijn er acties ondernomen tegen het broederschap waar hij toe behoorde: Sigma Tau Gamma. De universiteitstak is per direct geschorst door het hoofdkwartier van het broerderschap. Sigma Tau Gamma heeft de acties van Denton inmiddels ook afgekeurd. ‘Weerzinwekkend’ noemen ze zijn daden. „Het gaat tegen alle principes in waar wij voor staan.”

Spijt

Denton heeft inmiddels zijn excuus aangeboden via een lange brief, waarin hij ook te kennen geeft al doodsbedreigingen te hebben ontvangen en dat mensen zijn huis willen platbranden. Opvallend is dat hij pas na driekwart van zijn brief voor het eerst spijt betuigt, waarna hij eerst de slachtofferrol induikt en vertelt wat hij allemaal wel voor goeds doet.

De universiteit heeft inmiddels ook een reactie gegeven. Hierin benadrukt het schoolhoofd Tom Courtway dat studenten van alle kleuren en religies welkom zijn op de universiteit van Arkansas.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Student van school na racistisch Halloween-kostuum
Sluiten