Jordy Kruse
Jordy Kruse Nieuws 26 okt 2016 / 17:54 uur

Slachtoffer Vindicat-incident doet toch aangifte

De student die tijdens de ontgroening van de Groningse studentenvereniging Vindicat zwaargewond raakte nadat een ouderejaars op zijn hoofd was gaan staan, heeft nu toch aangifte gedaan. De jongen zag eerder nog af van aangifte, maar is blijkbaar van gedachten veranderd.

Het Openbaar Ministerie liet eerder deze maand al weten ondanks het ontbreken van een aangifte toch een onderzoek naar het incident te starten. Enkele dagen later deed de studentenvereniging zelf aangifte. Het onderzoek loopt nog steeds. Of, en zo ja, wanneer het tot een strafzaak komt, is nog niet bekend.

Ruzie

Volgens lokale media hadden de verdachte en het slachtoffer ruzie. Die ruzie zou zijn ontstaan toen de nieuweling de ouderejaars uitdaagde in de sociëteit van Vindicat. Tijdens de ontgroening kwam de ouderejaars, die zich mogelijk vernederd voelde, het slachtoffer tegen en besloot hij wraak te nemen.

De jongen ging op het hoofd van de student staan, waardoor die een hersenoedeem, een ernstige zwelling in de hersenen door vochtophoping, opliep.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Slachtoffer Vindicat-incident doet toch aangifte
Sluiten