Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 20 okt 2016 / 14:42 uur

Slachtoffer spoort zelf vier dieven op

Een ondernemer uit het Zeeuwse Yerseke heeft zelf vier dieven opgespoord die zijn tankpassen vervalst hadden. Hij postte een dag lang bij de bezinepomp. Toen de dieven kwamen tanken, blokkeerde hij zelf de weg door zijn auto voor de voertuigen van de mannen te zetten.

De politie kon daardoor drie mannen aanhouden. Een vierde werd later gearresteerd. Dat meldt de regionale krant PZC.

Ingebroken in auto

Hans Verwijs, de ondernemer, vertelt in de krant hoe hij ontdekte dat zijn tankpassen waren vervalst. Er was begin oktober al bij twee van zijn auto’s ingebroken, maar er waren vreemd genoeg geen spullen weg. De tankpassen lagen er nog.

Toen hij afgelopen maandag een rekening van 1800 liter benzine en diesel kreeg, besefte hij dat de tankpassen in de bedrijfsauto’s zijn gekopieerd. Verwijs begon daarop zijn eigen onderzoek. De passen werken maar bij één tankstation. Hij nam contact op met de eigenaar, die camerabeelden bleek te hebben. Hij deed daarom dinsdag aangifte, zo bevestigt de politie aan Metro.

Posten bij de pomp

Maar Verwijs ging dus ook zelf posten bij de benzinepomp. Hij en zijn zoon losten elkaar af, wachtend tot ze iets verdachts zagen. Dinsdagavond rond 22.00 uur was het zo ver. „Net toen ik mijn zoon wilde aflossen, zag ik vier mannen jerrycans bij het tankstations vullen”, aldus Verwijs tegen PZC. Daarop werden de politie en de eigenaar van het tankstation gebeld.

De politie is daarop met meerdere eenheden naar het tankstation gegaan. De politie was daar binnen enkele minuten, aldus een woordvoerder.

Maar Verwijs vond dat de agenten te lang wachtten met ingrijpen. „De dieven waren in paniek, zag ik al, want één van hun auto’s viel in het slot. Ze wilden met de andere twee auto’s wegrijden, dus zette ik mijn auto ervoor en riep: ‘Halt, stop, politie!’ Tja, ik had toch een zwarte jas aan, dus ze wisten toch niet dat ik geen agent was.”

Vier mannen gepakt

Verwijs stelt dat hij één van de mannen wist te pakken. De eigenaar van het tankstation kreeg een tweede man in handen en de politie pakte een derde verdachte. Een vierde man ging ervandoor, maar werd later door een politiehond gepakt.

De politie wil niet ingaan op het verhaal dat de agenten te lang wachtten met ingrijpen. „Wij waren snel ter plaatse en hebben vier verdachten gepakt”, is het enige wat een woordvoerder er over kwijt wil.

Verwijs stelt dat hij 3500 euro schade heeft. Hij vreest dat hij het grootste gedeelte van het geld kwijt is. „Maar ik ben blij dat ze uiteindelijk gepakt zijn.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Slachtoffer spoort zelf vier dieven op
Sluiten