Steven Musch
Steven Musch Nieuws 5 okt 2016 / 17:09 uur

Running mate Trump bedankt verkeerde universiteit

Bij elk verkiezingsdebat in de Verenigde Staten zitten factcheckers met smart te wachten tot één van de kandidaten een fout maakt. Bij het debat tussen de running mates (beoogde vice-presidenten) van Trump en Clinton, namelijk Mike Pence (Republikeinen) en Tim Kaine (Democraten), ging het al snel mis.

Pence die gedurende de politieke worstelpartij op tv de rust zelve was, in tegenstelling tot zijn baas Donald Trump, maakte bij aanvang van het debat al meteen een cruciale fout. Hij gebruikte zijn opening van het debat om ‘Norwood University’ te bedanken voor hun ‘geweldige gastvrijheid’. Al snel barstte het los op Twitter.

Niet bestaande universiteit

Niet omdat Pence zo vriendelijk was om de universiteit te bedanken, meer omdat de gouverneur van de staat Indiana een niet bestaande universiteit bedankte. De universiteit waar het debat plaatsvond, heet namelijk Longwood University in Farmville, Virginia.

Al snel was het een trending onderwerp op Twitter en voor veel mensen een goede kans om Pence eens flink op de hak te nemen. Sommige kijkers zeiden dat ze zich wel wilden aanmelden bij deze nieuwe universiteit. Anderen maakten zelfs nepaccounts aan voor Norwood University. Een Twittergebruiker maakte ook maar meteen een logo voor de universiteit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Running mate Trump bedankt verkeerde universiteit
Sluiten