Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 13 okt 2016 / 16:01 uur

Politica geeft borstvoeding tijdens toespraak

Hongerige baby’s moet je niet te lang laten wachten. Elke moeder weet dat als je kindje honger heeft, je hem/haar zo snel mogelijk moet voeden. Een IJslandse politica deed iets wat nog nooit eerder was gedaan. Ze volgde direct haar moederinstinct en besloot haar dochtertje borstvoeding te geven terwijl ze een toespraak hield in het parlement.

Unnur Bra Konradsdottir is pas 1,5 maand geleden bevallen van een dochtertje, toch is zij alweer druk aan het werk als parlementslid van de Onafhankelijkheidspartij in IJsland. De politica neemt haar baby vaker mee naar het parlement, meestal houdt het kindje zich rustig en gaat alles goed, meldt Euronews. Haar partijgenoten hadden haar ook voorgesteld om haar baby mee te nemen tijdens een bijeenkomst op donderdag 12 oktober. Net op het moment dat Konradsdottir moest spreken, kreeg haar dochtertje honger en begon ze te huilen. De politica nam haar baby mee tijdens het spreekgedeelte en voedde haar verder.

https://www.facebook.com/10208909341303330

‘Dit moest gebeuren’

„Ze had honger en ik had niet verwacht dat ik nog moest spreken, maar er werd daarna nog gesproken over een wetsvoorstel dat ik had ingediend, waarop ik moest reageren”, zei de politica tegen Euronews. De video werd uitgezonden op de IJslandse televisie en haar actie wordt in de internationale pers besproken. Konradsdottir blijft er zelf vrij nuchter onder. „Als ik haar niet had gevoed, was ze wakker geworden. Nu is ze rustig gebleven. Dit moet nu eenmaal gebeuren. En er is toch niets natuurlijkers dan je baby de borst geven?”, verklaarde ze achteraf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politica geeft borstvoeding tijdens toespraak
Sluiten