Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 12 okt 2016

Poetin: Familie uit buitenland terug naar Rusland

Naar verluidt heeft Rusland opdracht gegeven aan al zijn ambtenaren om familie in het buitenland naar huis te laten vliegen, vanwege verhoogde spanningen omtrent de verwachting van een wereldoorlog. Dit meldt Daily Mail.

Politici en ambtenaren met een hoge functie melden aan lokale media dat ze de waarschuwing van Vladimir Poetin ontvingen. De waarschuwing komt nadat Poetin een bezoek aan Frankrijk had geannuleerd, omdat de twee landen het niet eens worden over de situatie in Syrië. Enkele dagen geleden bleek dat het Kremlin nucleaire raketten dichter naar de Poolse grens verplaatste.

Voormalig Sovjet-leider Mikhail Gorbachev heeft eveneens gewaarschuwd dat de wereld ‘op een gevaarlijk punt zit’, vanwege de stijgende spanning tussen Rusland en de Verenigde Staten.

Kinderen van school

Volgens Daily Star gaat het om administratief personeel, regionale bestuurders, wetgevers en werknemers van overheidsbedrijven die de opdracht hebben gekregen hun kinderen onmiddellijk van internationale scholen te halen. Als ambtenaren weigeren dit te doen, kunnen ze volgens de lokale media hun kans op promotie in gevaar brengen.

Onderdeel van pakket

De exacte reden waarom Poetin dit wil, is nog niet bekend, maar volgens de Russische politiek analist Stanislav Belkovsky „is dit allemaal onderdeel van een pakket van maatregelen om de elite voor te bereiden op een ‘grote oorlog.’”

De relatie tussen Rusland en de Verenigde Staten is op een dieptepunt sinds de Koude Oorlog. Recentelijk bekoelde de relatie nog verder, nadat Washington de stekker uit onderhandelingen over Syrië had getrokken en Rusland ervan had beschuldigd een poging te hebben gedaan om de Amerikaanse presidentsverkiezingen te beïnvloeden door de e-mails van het Democratische campagneteam te hacken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Poetin: Familie uit buitenland terug naar Rusland
Sluiten