Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 31 okt 2016 / 21:35 uur

Pas dinsdagochtend op voor mist in ochtendspits

Iedereen die morgenochtend weer trouw in de auto stapt om naar het werk te rijden, moet rekening houden met dichte mist. Het overgrote deel van Nederland krijgt te maken met deze vorm van extreem laaghangende bewolking. In de Randstad, Zeeland, Noord-Brabant, het Rivierengebied en Limburg is een grote kans op overlast.

Volgens Buienradar zal de zon een hoop goedmaken voor het zicht. Vanaf woensdag hoeft er in de ochtendspits geen rekening meer gehouden te worden met mist, maar dan krijgen we te maken met buien en wind. Ook deze kunnen het verkeer ophouden.

Deze buien en wind maken vanaf woensdag een eind aan het rustige najaarsweer waar maandag en dinsdag op getrakteerd werd. Halverwege de week stroomt een lagedrukgebied het land binnen, daardoor ontstaan buien en wordt het kouder.

Wisselvallig

Dinsdag kunnen ook al wat buien vallen, vanuit het noordwesten trekt er een storing richting het zuidoosten. In het noordwesten kan er in de ochtend al een spatje vallen, terwijl in het zuidoosten eerst nog de zon schijnt. Daar blijft het tot het einde van de middag droog.

Na deze storing klaar het op en blijft het vrijwel droog, met ongeveer dertien graden is het dan een aangename herfstdag. Wel kan er een vrij krachtige wind ontstaan langs de kust. Dit weekend wordt het echt herfst: het kwik komt niet boven de negen graden uit en er zullen geregeld buien vallen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pas dinsdagochtend op voor mist in ochtendspits
Sluiten