Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 4 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Orkaan Matthew maakt eerste slachtoffer in Haïti

Orkaan Matthew heeft maandagavond voor het eerst Haïti en de Dominicaanse republiek bereikt. De storm zou de zwaarste in het Caribisch gebied in negen jaar tijd zijn en heeft op Haïti een dodelijk slachtoffer geëist. Ook wordt er nog minimaal een man vermist, zo melden de lokale autoriteiten.

Doordat de komst van de orkaan van te voren bekend was, konden veel mensen al geëvacueerd worden naar een veilig onderkomen. Toch durfde lang niet iedereen zijn huis te verlaten, uit de angst dat in de tussentijd plunderaars langs zouden komen.

Ook in Jamaica en Cuba, waar Matthew vermoedelijk snel zal aankomen, zijn al de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen. Verwacht wordt dat later deze week de orkaan ook nog Florida zal bereiken, maar dan is de kracht van Matthew al flink afgezwakt. Tijdens het binnendringen van Haïti kende de orkaan nog windstoten tot 230 kilometer per uur.

Zo ziet Matthew eruit vanuit de ruimte

ANP

En zo ziet hij eruit vanaf de grond

ANP
ANP
ANP
ANP

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Orkaan Matthew maakt eerste slachtoffer in Haïti
Sluiten