Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 1 okt 2016 / 12:40 uur

Opschepper (17) daagt politie uit en wordt opgepakt

Je ruilt er Pokémonkaarten of speelt er verstoppertje, maar sommigen drinken er een fles wodka leeg. Het schoolplein, voor ieder kinderloos persoon de plek voor een beetje ontspanning. Buiten rennen in de pauze en een aantal jaren later hangen met je vrienden. Zorg er dan alleen wel voor dat je tijdens het hangen niet de politie uitdaagt…

Een 17-jarige jongen uit Heerhugowaard heeft dit vrijdagavond wel gedaan, schrijft de politie. Hij wilde aan de mannen in blauw laten zien hoe stoer hij was, door een fles wodka leeg te drinken voor de ogen van de agenten. De politie waarschuwde de jongen na deze actie niet op zijn scooter te stappen, maar hij deed het toch.

Oeps, foutje

Heel ver kwam hij echter niet, want de tiener ging direct met scooter en al onderuit. De politie raapte het jochie van de grond en liet hem op het bureau een ademtest afleggen. Bij die ademanalyse blies de jongen als beginnende bestuurder ruim zes maal het voor hem geldende maximum.

Verboden voertuig

Daarnaast bleek uit de administratie ook nog eens dat de jongen helemaal niet op de scooter mocht rijden. Het kenteken was eerder al ingenomen en het voertuig ging harder dan toegestaan, hij was opgevoerd. De ouders van de jongen werden gebeld en zij haalden hem op van het bureau.

De politie heeft een proces-verbaal opgesteld van het voorval, maar het is aan justitie om te bepalen hoe het verhaal afloopt. De agenten waren vrijdagavond naar het schoolplein aan de Dreef gegaan na een melding over geluidsoverlast. De 17-jarige maakte deel uit van een groep jongeren die door de politie werd weggestuurd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Opschepper (17) daagt politie uit en wordt opgepakt
Sluiten