Jordy Kruse
Jordy Kruse Nieuws 8 okt 2016 / 19:25 uur

Ook running mate kan Trump niet verdedigen

De uitspraken die Donald Trump deed in een uitgelekt filmpje uit 2005 vallen niet goed binnen de Republikeinse partij. Meerdere kopstukken hebben al afstand genomen en gezegd dat ze niet op Trump zullen stemmen. Zelfs running mate Mike Pence zegt de uitspraken van Trump niet te kunnen verdedigen.

In een verklaring laat Pence weten niet achter de uitspraken van zijn ‘partner in crime’ te staan. „Ik kan zijn opmerkingen niet goedpraten en niet verdedigen.” De running mate is wel blij dat Trump inmiddels zijn excuses heeft aangeboden.

Seksistisch

Vrijdag kwam een filmpje uit 2005 naar buiten waarin Trump zich zeer denigrerend en seksistisch uitlaat over vrouwen. Het filmpje zorgt veel veel ophef, sommige prominente Republikeinen willen dat Trump zich terugtrekt als presidentskandidaat. Dat gaat echter niet gebeuren, heeft hij in meerdere interviews al laten weten.

https://www.youtube.com/watch?v=vE7mjD62apg

Wanneer Donald Trump de verkiezingen weet te winnen, zal Mike Pence vicepresident van de Verenigde Staten worden. Lang kan Trump niet uithuilen, want zondagnacht (03:00 Nederlandse tijd) staat het tweede debat tussen hem en Hillary Clinton op het programma.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ook running mate kan Trump niet verdedigen
Sluiten