Sofie Smulders
Sofie Smulders Nieuws 15 okt 2016 / 21:16 uur

KLM wil Samsung Galaxy Note 7 niet meer aan boord

Mensen die nog in het bezit zijn van een Samsung Galaxy Note 7, mogen niet meer mee op vluchten van KLM. Of tenminste, ze mogen zelf wel mee, maar moeten hun telefoon thuislaten. Dit meldt de luchtvaartmaatschappij op haar website.

KLM treedt met deze maatregel in de voetsporen van het Amerikaanse ministerie van Transport en luchtvaartautoriteit FAA, die maatschappijen adviseren om de defecte Samsungs zowel uit de hand- als de ruimbagage te bannen.

Geen Samsungs meer

Er komen geen nieuwe toestellen meer van de Galaxy Note 7, aangezien Samsung de productie heeft stopgezet. Nadat er meerdere incidenten werden gerapporteerd van in brand vliegende Samsung-toestellen, kon de elektronicagigant niet anders dan ze terug roepen.

Volgens KLM zullen niet veel van hun passagiers last hebben van de maatregel, aangezien er nog weinig toestellen in omloop zijn. In Nederland kwam de Samsung Galaxy Note 7 zelfs nooit op de markt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
KLM wil Samsung Galaxy Note 7 niet meer aan boord
Sluiten