Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 28 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Ontvoerde peuter Insiya (2) zit in India

De 2-jarige Insiya Hemani is door haar vader meegenomen naar India. Shehzad Hemani ontvoerde vorige maand zijn dochtertje met grof geweld in Amsterdam en houdt zich nu op in de stad Mumbai. Dat heeft De Telegraaf ontdekt.

Ontvoering

Eind vorige maand (29 september) werd Insiya door handlangers van Hemani ontvoerd uit Amsterdam. Lange tijd was de peuter spoorloos, maar inmiddels is duidelijk dat ze in Mumbai zit. Misdaadverslaggever John van den Heuvel ging naar Mumbai om te kijken hoe het met het meisje gaat.

Vader Hemani is niet bepaald druk bezig met zijn dochter. De gezochte kidnapper zou vooral druk zijn met winkelen, lunchen en bezoeken brengen aan zijn bank. In een luxe zakenwijk zou hij daarnaast een ontmoeting hebben gehad met de bekende advocaat Gerard Spong.

Insiya gezien

Volgens getuigen wordt Insiya verborgen gehouden in het appartement van Hemani’s moeder. Zij hebben het meisje gezien en gehoord.

Nu duidelijk is waar Insiya zit, zou het niet moeilijk moeten zijn om haar op te halen. De Indiase autoriteiten doen voorlopig echter niets aan de ontvoeringszaak, ondanks een internationaal opsporingsbevel. De Amsterdamse recherche zou rechtshulpverzoeken aan justitie in India hebben gedaan, maar zonder enige respons.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ontvoerde peuter Insiya (2) zit in India
Sluiten