Metro
Metro Nieuws 26 okt 2016 / 06:13 uur

OM wijst schadeclaims Marokkanen tegen Wilders af

De veertig Marokkanen die schadeclaims indienden tegen Geert Wilders, lijken te kunnen fluiten naar hun geld. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de claims afgewezen. De Marokkanen wilden ieder 500 euro om de beruchte ‘minder, minder, minder’-uitspraak van de PVV-leider.

Geen recht op schadevergoeding

Volgens het AD is het OM van mening dat de Marokkanen geen recht hebben op zo’n schadevergoeding. Waarom zij daar geen recht op hebben maakt het OM volgende week pas bekend, wanneer het strafproces tegen Wilders begint.

De politicus wordt vervolgd om zijn uitspraken van maart 2014, toen hij een zaal vol PVV’ers vroeg of ze meer of minder Marokkanen wilden. Toen het publiek met een ‘minder minder’ reageerde, stelde Wilders: „Dan gaan we dat regelen.” Het proces zal zo’n drie weken duren.

Advies OM

In totaal besloten veertig Marokkanen een schadeclaim in te dienen. Zij stellen zich gekwetst te voelen. Het OM is echter van mening dat de veertig eisers geen recht hebben op een schadevergoeding.

Of er wel of geen schadevergoeding komt, moet overigens niet worden bepaald door het OM, maar door de rechtbank. De rechtbank had het OM om advies gevraagd in de kwestie. Het is dan ook aannemelijk dat het advies op zal worden gevolgd.

Reageer op artikel:
OM wijst schadeclaims Marokkanen tegen Wilders af
Sluiten